top of page

Onderwijs

Kick Change

Opleiding Kink Change Basic

School en ouders samen aan de slag.

 

Het gezin en de middelbare school (een verzamelnaam voor VO en MBO) zijn in deze tijd belangrijke hoekstenen van onze samenleving. De kerk en het leger zijn de afgelopen decennia grotendeels weggevallen als opvoedende instanties naast het gezin en de school. En als gevolg hiervan zijn het gezin en de middelbare school vandaag de dag de belangrijkste plekken voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van onze jeugd, de toekomstige volwassenen van onze maatschappij.

Het analoge tijdperk heeft plaats gemaakt voor het digitale tijdperk en we leven vandaag de dag met elkaar in het informatietijdperk met een overvloed aan informatie en keuzemogelijkheden. De digitale mogelijkheden en netwerken hebben grote invloed op de belevingswereld, de persoonlijke ontwikkeling en het dagelijks leven van onze jeugd.

Scholen en ouders delen gezamenlijke verantwoordelijkheden en zorgen in de begeleiding van onze jeugd. Een nieuwe samenwerking van school en ouders bij de opvoeding van de jeugd behoort tot de mogelijkheden. Want hiervoor heeft FUTURE 2030 voor middelbare scholen het lespakket ‘Kick Change Freestyle’ ontwikkeld. Met dit lespakket kunnen ouders, docenten en jeugd samen aan de slag met de nieuwe inhoud van eigen verantwoordelijkheid nemen én geven

bottom of page